nieuws

Chefs maken kookboek voor kinderen in Malawi

Restaurant

52 internationale topkoks hebben zich ingezet voor de vierde editie van ‘Topkoks voor Thuiskoks’. Het is een kookboek waarvan elk verkocht exemplaar goed is voor veertig maaltijden voor een kind in Malawi.

Chefs maken kookboek voor kinderen in Malawi

De topkoks delen in het boek een bijzonder voor- hoofd- of nagerecht dat in een haute-cuisine restaurant geserveerd kan worden. Volgens de koks kan iedereen deze recepten bereiden.

Van de 9,95 die het boek kost, gaat acht euro naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP). Naast de koks werkten ook fotografen, adviseurs en vormgevers gratis mee.

Het schoolvoedselprogramma van het WFP zorgt ervoor dat kinderen naar school kunnen gaan en minimaal één voedzame maaltijd per dag krijgen.

Van de vorige editie van Topkoks voor Thuiskoks zijn in Nederland 80.000 exemplaren verkocht. Dat heeft dus ongeveer 3,2 miljoen maaltijden opgeleverd. Dit jaar wil het WFP 95.000 exemplaren verkopen, dat zou goed zijn voor bijna vier miljoen maaltijden.

Het boek is te bestellen via topkoksvoorthuiskoks.nl. Het boek wordt dit jaar voor het eerst ook in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Canada uitgebracht.

Reageer op dit artikel