nieuws

‘Concept’ Librije Restaurant van het Jaar

Restaurant

De Librije in Zwolle is door GaultMillau gekozen tot Restaurant van het Jaar. Chef-kok Jonnie Boer was nogal verrast over de prijs. ‘Ik wist niet eens dat deze prijs bestond’.

‘Concept’ Librije Restaurant van het Jaar

De eigenaren Jonnie en Thérèse Boer werden door GaultMillau vooral geroemd vanwege het totaalconcept. Volgens de inspecteurs is De Librije bijna on-Nederlands, zo goed zit de zaak in elkaar. De Librije staat in de nieuwe gids van GaultMillau met 19,5 punten bovenaan, samen met Oud Sluis van Sergio Herman.

Indruk maken

‘Winnen is altijd mooi, al wist ik niet eens dat deze prijs bestond. Ik ben niet emotioneel of zo, maar vind het wel prachtig. Het mooiste is dat het totaalconcept wordt geroemd. En die 19,5 punten natuurlijk. We waren afgelopen weekend in Berlijn bij de honderd beste restaurant ter wereld. Dan vragen ze naar punten van GaultMillau en Michelinsterren. Met zulke getallen maken je wel indruk in zo’n gezelschap’, aldus Jonnie Boer, die in een opvallend t-shirt met de tekst ‘Boer Zijn’ rondliep bij de feestelijke bijeenkomst in Breukelen.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel