nieuws

Cordial heeft jongste sterchef

Restaurant

Onze chef is op 20 november 27 geworden. Hebben we nu de jongste sterchef in huis?’. Met deze vraag belt Jelle van Gangelen, directeur van hotel De Weverij/restaurant Cordial in Oss naar de redactie van Misset Horeca. Met een blik in het archief kunnen we bevestigend antwoorden.

Cordial heeft jongste sterchef

Apetrots is Van Gangelen op zijn chef, Joost Verhoeven, die de ster heeft weten behouden. Verhoeven trad in april aan na het vertrek van Rogér Rassin naar La Rive in Amsterdam.

‘De ster is behouden. Daar zijn we erg blij mee. Het is altijd riskant om een jonge chef aan te trekken maar het jong talent is beloond en erkend door Michelin’, laat Van Gangelen weten.

De ster krijgt nu extra glans omdat Verhoeven de jongste sterchef is. Tot voor kort was die ‘eretitel’ weggelegd voor Niven Kunz van ’t Raethuys in Wateringen. Hij is ook 27 maar vierde zijn verjaardag in mei van dit jaar.

Kunz verwierf zijn eerste ster drie jaar geleden op de leeftijd van 24 jaar. Ook dit jaar houdt hij zijn onderscheiding van Michelin. En bovendien heeft het bedrijf van zijn vader Arthur Kunz, De Hoekse Heeren in Hoek van Holland een Bib Gourmand gekregen. Reden voor feest in de familie Kunz.

Reageer op dit artikel