nieuws

Culinair Team Amsterdam scoort bij Culinary World Cup

Restaurant

Het Culinair Team Amsterdam heeft vier zilveren medailles behaald tijdens de ‘Culinary World Cup’ in Luxemburg. De ‘Culinary World Cup’ is een grote internationale kookwedstrijd die eens in de vier jaar wordt gehouden in Luxemburg, samen met de gastronomische beurs ‘Expogast’.

Culinair Team Amsterdam scoort bij Culinary World Cup

Het Regionaal Team Amsterdam behaalde Zilver in de koude klasse; een showbuffet van drie bij drie meter met kunstwerken van innovatieve voor- en hoofdgerechten die op spectaculaire wijze werden gepresenteerd, verfijnd met nagerechten, patés en terrines.

Martin Hoppers, teamcaptain executive chef van Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol zegt trots te zijn op de prestaties: ‘Als je weet dat sommige regionale teams een heel jaar samen kunnen trainen en vrij worden gesteld van andere verplichtingen, dan is het des temeer een prestatie van formaat’.

Hoppers vervolgt; ‘Er gaat heel veel vrije tijd, oefening, creativiteit en denkwerk in zitten. De oude rotten in het vak, Robert Boon, Peter Bakker en ik hebben de doelstelling om jeugd te trainen en kennis te laten maken met de wereld van wedstrijd koken. Daarnaast zetten wij Nederland wederom wereldwijd culinair op de kaart’.

De wedstrijden worden georganiseerd onder auspiciën van de World Association of Chefs Societies, de wereldorganisatie van koks. Totaal namen 2.400 chef-koks afkomstig uit 36 landen deel, waarvan 25 nationale en 52 regionale teams. De chefs stelden een veelheid aan gerechten, schotels en culinaire kunstwerken voor.

Reageer op dit artikel