nieuws

Curry-contest voor ouderen in ontwikkelingslanden

Restaurant

Leerlingen van de middelbare school De Rooi Pannen in Breda houden op 31 oktober een curry-contest. De wedstrijd van WorldGranny heeft als doel aandacht te vragen voor ouderen in ontwikkelingslanden.

Curry-contest voor ouderen in ontwikkelingslanden

De leerling die volgens de jury de lekkerste curry kookt wint een cursus gastronomie van WorldGranny-ambassadeur Joop Braakhekke en een avondje dineren in Braakhekke’s restaurant Le Garage in Amsterdam.

WorldGranny vraagt met deze kookwedstrijd aandacht voor ouderen in ontwikkelingslanden. ‘Niet alleen hier maar ook in ontwikkelingslanden worden mensen steeds ouder. Pensioen, AOW of thuiszorg kennen ze niet. Door migratie, urbanisatie, oorlogen en epidemieën zijn steeds meer ouderen op zichzelf aangewezen en leven daardoor in armoede’, aldus Jerry Blekkenhorst van WorldGranny.

De kookevenement, open voor publiek, vindt plaats in het restaurant van scholengemeenschap De Rooi Pannen in Breda. De jury van de wedstrijd bestaat uit Joop Braakhekke, Gerda Havertong en radio- en televisiereporter Quintis Ristie van Surinaamse afkomst.

Reageer op dit artikel