nieuws

De Echoput overwint bureaucratie

Restaurant

Peter Klosse van toprestaurant De Echoput is opgelucht. Hij heeft het woud van regels en voorschriften van de Nederlandse overheid overwonnen. De herbouw van zijn restaurant en hotel is eindelijk op gang, nu de keldervloer van de nieuwbouw is gestort.

De Echoput overwint bureaucratie

In dagblad De Gelderlander wil Klosse eigenlijk weinig kwijt over zijn botsing met de bureaucratie. Je bent wel eens verdrietig, zo omschrijft hij de onmacht en woede die hij gevoeld moet hebben. De toprestaurateur en smaakprofessor sloot zijn zaak in juni 2004. Hij kan nu al niet wachten op zijn comeback. ‘Ik moet mijn positie weer veroveren. Ik ben een echte ondernemer. Je moet straks je tanden weer even laten zien’, zegt hij.

Hij heeft ook niet stilgezeten in het afgelopen jaar. Zo schreef hij onder meer twee boeken en gaf hij talloze lezingen. Zijn chef-kok en sommelier Theus de Kok en Johan Christiaan Reker kunnen ook fris opnieuw beginnen. ‘Het is eigenlijk een sabbatical. Je gaat anders naar je vak kijken. Reker werkt nu in de Provence bij de Moulin de Mougins. Een toprestaurant in Frankrijk.’

Ranglijsten

Hij is ervan overtuigd dat iedereen straks wil zien hoe de nieuwe Echoput is geworden. ‘Vooral de eerste tijd heb je geen notering in gidsen nodig. Maar daarna wil ik wel heel hoog in alle noteringen staan. Daar gaan we heel hard aan werken. We willen een van de beste restaurants in het land worden’, zegt hij ambitieus.

Reageer op dit artikel