nieuws

De Echoput vijftig jaar lid KHN

Restaurant

Restaurant De Echoput uit Hoog Soeren is vijftig jaar lid van Koninklijke Horeca Nederland. Eigenaar van het toprestaurant Peter Klosse heeft daarom van KHN’s voorzitter Hajé de Jager een oorkonde gekregen.

De Echoput vijftig jaar lid KHN

De Jager feliciteerde Klosse met de woorden ‘Je hebt de kracht om én een inspirerend en betrokken horecaondernemer te zijn én een authentiek mens’, aldus de Jager.

Ondernemerschap

Hotel Gastronomique De Echoput is op de plaats gekomen van het restaurant dat in 1955 is opgericht. De bouw van het hotel is een van de voorbeelden van visie en ondernemerschap dat de Echoput toont. Zo was Klosse de eerste die met een winkel startte waar de wijnen uit eigen import, wildragouts en basissauzen verkocht worden.

De betrokkenheid bij KHN uit zich in zijn zetel in de jury van de Meest Markante Horecaondernemer. Restaurant de Echoput is in Beverly Hills door de Internationale Restaurant en Hotel Awards (IRHA) zelfs uitgeroepen tot Beste nieuwe luxe restaurant ter wereld 2008.

Smaak

Peter Klosse is ook oprichter van De Academie voor Gastronomie om de kennis van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen. De Academie geeft bijvoorbeeld de Sommelieropleiding in Nederland. Smaak is voor Peter Klosse al jaren een onderwerp van studie en onderzoek.

Reageer op dit artikel