nieuws

De Lange Muur (Zwolle) hygiënetopper van Nederland

Restaurant

Restaurant De Lange Muur in Zwolle is volgens De Consumentengids het meest hygiënische Chinese restaurant van Nederland. Gevolgd door Wah Sing in Tilburg en New China in Haarlem.

De Lange Muur (Zwolle) hygiënetopper van Nederland

In de jongste editie van De Consumentengids staat een ranglijst vermeld van de meest hygiënische restaurants van Nederland, gebaseerd op een test. Daarbij zijn drie onderdelen – babi pangang, saté en rijst/bami – beoordeeld op kiemgetal, enterobacteriën en Bacillus cereus.

Restaurant De Lange Muur in Zwolle komt met een 9,2 als cijfer het beste uit de bus. Wah Sing in Tilburg krijgt een 9,1. New China in Haarlem en New City in Almere een 8,9. Alle restaurants kregen een ‘zeer goed’ voor hun babi pangang, saté en rijst/bami.

De laagste score in de test was voor restaurant Golden Garden in Haarlem. Dit restaurant kreeg een 1,2 als rapportcijfer. Iets minder slecht deed China House in Dordrecht het met een 3,9, gevolgd door De Maan in Den Haag met een 4,0.

Bij de test is van elk gerecht het gemiddelde genomen van de twee monsters die met een tussenpoos van een week zijn verkocht. De restaurants zijn beoordeeld op hun slechtste product.

Verder schrijft De Consumentengids dat ze niet welkom was om een kijkje te komen nemen in de keukens van de Chinese restaurants. Manager Li Ping Li van de Sector Chinese restaurants van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelt dat de defensieve houding van de Chinese ondernemers te maken heeft met de onbekendheid van De Consumentenbond.

Reageer op dit artikel