nieuws

De Leest woest over openbaar toilet

Restaurant

Jacob Jan Boerma van het kersverse tweesterrenrestaurant De Leest in Vaassen is pislink op de gemeente Vaassen. Die plaatste onlangs een openbaar toilet in de buurt van de sterrentent. ‘Als je vanachter je tafeltje uitkijkt op iemand die met de broek op de knieën dat hok uitkomt, vergaat de eetlust je natuurlijk totaal’.

De Leest woest over openbaar toilet

De onvrede van Boerma van restaurant De Leest (M**L4GM18) komt vooral omdat de topkok zich op het verkeerde been voelt gezet door de gemeente. De gemeente maakte vorig jaar de plannen rondom het plein bij het restaurant bekend. Daarop stond volgens Boerma geen openbaar toilet. Enkele weken geleden meldde een lokale krant de komst van de openbare voorziening.

Belachelijk

‘Hadden we het maar geweten, dan had er over andere locaties gesproken kunnen worden. Het is natuurlijk belachelijk dat er niet wordt overlegd. Het gaat om een plein dat een trekpleister is voor levensgenieters, waar culinair heel mooie dingen gebeuren. Je kunt toch niet zonder overleg een toilet plaatsen’, aldus Boerma in De Stentor.

Riolering

Wethouder Joop van Nuijs verwijt De Leest dat het geen bezwaar heeft gemaakt. Nu is er volgens de wethouder geen weg meer terug. Verplaatsen is volgens Van Nuijs geen optie. ‘We zitten nu met een riolering op die plek’, aldus Van Nuijs.

Zie ook:

De Leest naar twee sterren

De Leest woest over openbaar toilet

Reageer op dit artikel