nieuws

De Rooise Boerderij Beste Asperge-Restaurant 2012

Restaurant

Het Brabants Asperge Genootschap heeft De Rooise Boerderij in Sint Oedenrode op 23 april uitgeroepen tot ‘Beste Asperge Restaurant 2012’ tijdens een feestavond bij De Boerenhofstee in Schijndel.

De Rooise Boerderij Beste Asperge-Restaurant 2012

Het Brabantse restaurant van Jan van de Moosdijk en chef-kok Frank Groeneweg mag zich een jaar lang met de eretitel tooien. ‘We zijn er erg trots op. Wij zijn nu drie jaar eigenaar van dit restaurant. 20 jaar geleden is bij ons het Aspergenootschap opgericht’, vindt Van de Moosdijk. Hij ziet de prijs als ‘een boost voor ons restaurant en voor aspergedorp Sint Oedenrode.’

Tijdens een avond met 160 genodigden hoorden de eigenaren van De Rooise Boerderij dat ze het beste aspergerestaurant van Brabant zijn. In totaal waren er vier genomineerden. Naast de winnaar was Lef in Cromvoirt, De gelagkamer in Oirschot en De Moerse Bossen in Zundert in de race voor de titel. Bij het Brabants Asperge Genootschap zijn 49 restaurants aangesloten.

De uitverkiezing kwam tot stand na verschillende mysteryvisits in het vorige aspergeseizoen en de eerste weken van de aspergetijd van 2012. De winnaar serveert niet alleen verschillende aspergemenu’s. Ze verwerken de lentegroente als streekproduct op allerlei manieren: gewokt, gekookt, gegrild en op Brabantse wijze: gekookt met ham, gekookt ei en geprakte aardappel. De winnaar krijgt naast een wisseltrofee een oorkonde.

Reageer op dit artikel