nieuws

De Vrienden van Jacob lang dicht

Restaurant

Het met één Michelinster bekroonde restaurant De Vrienden van Jacob, gevestigd in het vijfsterrenhotel Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort, gaat voor lange tijd dicht. De reden is een grote miljoenenverbouwing van het topbedrijf. De vraag is hoe de gidsen Michelin, Lekker en GaultMillau gaan reageren op de langdurige sluiting.

De Vrienden van Jacob lang dicht

De Vrienden van Jacob (M*L14GM16) gaat voor vijf maanden dicht. De bouw start begin januari 2008. In De Telegraaf laat directeur Sjoerd Klein Schiphorst weten dat er met de verbouwing een bedrag van zo’n tien miljoen euro is gemoeid.

Begin volgend jaar begint de aanleg van airconditionering, een brasserie en een wellnesscentrum. Het wellnesscentrum wordt gebouwd naast het oude koetshuis Nova Zembla. Ook de vergaderruimtes gaan op de schop en ondergaan een facelift.

‘Het fitnesscentrum en de spa worden onder de grond gebouwd, met een overdekt zwembad er bovenop. In het koetshuis komt een Franse brasserie’, aldus Klein Schiphorst in De Telegraaf.

Om de honderd vaste krachten toch aan het werk te houden, zoekt Klein Schiphorst naar een geschikte locatie om er een tijdelijke brasserie te starten. Gedacht wordt aan Haarlem of Amsterdam. Deze zaak verdwijnt weer, wanneer Landgoed Duin & Kruidberg weer open gaat. De heropening staat gepland op 1 juni 2008.

Voor de toonaangevende restaurantgidsen Michelin, Lekker en GaultMillau zal de langdurige sluiting voor de nodige gespreksstof zorgen. De gidsen verschijnen aan het eind van dit jaar en worden veelal het jaar erop gebruikt. Juist die periode is het toprestaurant met chef-kok Alain Alders voor bijna de helft van het jaar gesloten.

Reageer op dit artikel