nieuws

Dessertrestaurants in aantocht

Restaurant

Een nieuw fenomeen in restaurantland lijkt zich aan te dienen. Het gaat om eetgelegenheden waar alleen maar desserts verkrijgbaar zijn. De eerste gespecialiseerde zaken zijn ‘gespot’. ‘Voor een echt goed dessert, moest je tot voor kort in een toprestaurant zijn’.

Dessertrestaurants in aantocht

De restaurantontwikkeling wordt gemeld door de trendsite Springwise.com. Al is van een echte trend nog geen sprake gezien het geringe aantal gespotte dessertrestaurants. Het gaat om drie gesignaleerde eetgelegenheden, twee in New York en één in Barcelona.

Een van de zaken, het New Yorkse ChikaLicious, biedt een driegangendessertmenu aan voor 12 dollar, bestaande uit een zoete amuse, een dessert naar keuze en petit fours. De dessertmenu hebben smakelijke namen zoals Honey Parfait in Blackberry Soup with Tarragon and Lace Crisp.

‘We liepen al lang met het idee een dessertrestaurant te starten. Hier in New York moet je, wanneer je echt goede desserts wilt eten, naar dure toprestaurants. We wilden een locatie creëren waar je eerst noodles kunt eten in een of andere zaak in onze buurt en vervolgens bij ons voor een normale prijs een geweldig topdessert kunt nuttigen’, aldus de eigenaar van ChikaLicious.

Reageer op dit artikel