nieuws

Desserts maken depressief

Restaurant

Liefhebbers van desserts hebben zestig procent meer kans op een depressie dan mensen die de voorkeur geven aan groente, fruit en vis. De boosdoener: veel vet. Ook mensen die veel kant-en-klaar maaltijden en snoep eten hebben verhoogd risico op depressies.

Desserts maken depressief

De universiteit van Londen heeft hier onderzoek naar gedaan. Voor het onderzoek werden 3486 mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar onderzocht. Elke deelnemer moest een vragenlijst invullen over hun eetgewoontes en deed een opdracht om te beoordelen in hoeverre ze last hadden van een depressie.

Goed eten

Hieruit bleek dat de mensen met de hoogste consumptie van bewerkte producten 58 procent meer kans hadden op een depressie vijf jaar later dan mensen die maar heel weinig van dit soort producten eten.

Waarschijnlijk spelen antioxidanten, foliumzuur en de onverzadigde vetten uit vis een belangrijke rol bij het beschermen tegen depressie.

Veel suiker

Volgens dokter Brunner zorgt een dieet met veel suikerrijke producten er voor dat je bloedsuikerspiegel heel erg piekt en daalt. Dat is niet goed voor je bloedvaten en dat heeft ook effect op je hersenen.

Reageer op dit artikel