nieuws

DiningCity wil ambacht restaurants belichten

Restaurant

DiningCity, bekend van de Restaurant Week, wil het ambacht van toprestaurants belichten. Dit gebeurt binnenkort al in Amsterdam met de Restaurant Open Dagen. Deze actie wordt zeker uitgebreid maar of er een landelijke uitrol gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

DiningCity wil ambacht restaurants belichten

DiningCity komt hiermee tegemoet aan de wens van restauranthouders, zo laat managing director Jeroen van den Brink weten. ‘Er zijn ontzettend veel kortingsacties, de Restaurant Week is er slechts eentje, denk bijvoorbeeld aan Groupon. Wij willen met de open dagen het ambacht weer belichten. Het pure van koken.’

In Amsterdam stellen diverse toprestaurants op 28 en 29 mei hun deuren open. Voor een entreeprijs van tien euro kunnen liefhebbers een kijkje in de keuken nemen bij Ron Blaauw, Vermeer, Le Garage, Lute en vele anderen. De prijs voor aanvullende activiteiten zoals workshops bepaalt het restaurant zelf.

Restaurantweek op de schop

Tijdens de laatste Restaurant Week in maart ontstond veel kritiek op deze actieweek van DiningCity. De organisatie neemt deze kritiek ter hand en werkt aan verbetering van de Restaurant Week. ‘Het concept gaat op de schop, maar verdwijnt niet. De Open Dagen zijn geen opvolger voor de Restaurant Week. We hebben restaurants uitgenodigd om te komen praten. We gaan veranderen, dat is zeker, maar hoe het er precies uit gaat zien is nog niet bekend,’ zegt Van den Brink.

Reageer op dit artikel