nieuws

Drie tot vier restaurants kanshebber voor derde ster

Restaurant

Nederland heeft drie tot vier restaurants die in aanmerking komen voor de felbegeerde derde ster, vond tweesterrenchef Paul van de Bunt van de Leuf in Ubachsberg tijdens het openingsprogramma van de EFFF op 31 januari 2011.

Drie tot vier restaurants kanshebber voor derde ster

Wie de kanshebbers op de derde ster zijn volgens Van de Bunt, kwam niet naar voren. De Frans-Nederlandse kok Alain Caron ondervroeg de tweesterrenchef op de beursvloer tijdens de openingshow. Van de Bunt gaf daar een kookdemo.

Caron wilde ondertussen weten hoe hij over het verschil tussen twee en driesterrenniveau dacht. Aanleiding was het eerder verschenen boek ‘Reis naar de sterren’ van Van de Bunt en zijn vrouw Sandra. Daarin beschrijven ze hun culinaire ontdekkingstocht langs 54 driesterrenrestaurants in Europa.

De patron-cuisinier van De Leuf vindt dat Michelin met veel respect om gaat met de derde ster. ‘Je krijgt hem niet snel maar als he hem hebt, moet je het wel heel bont maken, willen ze hem van je afnemen.’ Van de Bunt heeft nog steeds contact met een aantal topchefs die hij voor zijn boek bezocht, via het social medianetwork Facebook.

De Limburgse chef maakte een oesteramuse met gemarineerde zeewier, koriander, limoen en een espuma van wasabi. In de beurskeuken kreeg hij een helpende hand toegestoken van zijn voormalig sous-chef Jeroen Trimbos die momenteel restaurant Jérôme in Valkenburg runt.

Reageer op dit artikel