nieuws

Ducasse maakt astronautenvoedsel

Restaurant

Astronauten kunnen binnenkort tijdens hun reis in de ruimte genieten van gerechten van de Franse sterrenkok Alain Ducasse. De Fransman, wiens restaurantketen totaal over negen Michelinsterren beschikt, ontwikkelt speciale maaltijden voor ruimtevaarders.

Ducasse maakt astronautenvoedsel

Dat meldt de website van de Telegraph. Ducasse werkt aan ruimtevaartmaaltijden in samenwerking met de European Space Agency (ESA) en het Franse ruimtevaartcentrum. Hij is al begonnen met het vacuüm verpakken van de maaltijden onder het label Space Food.

De maaltijden van Space Food zijn speciaal voor astronauten samengesteld. Ze bevatten een minimum aan water. Sommige astronauten hebben mogen voorproeven. Ze waren razend enthousiast.

Ducasse werkt werden met EAS aan Food for Mars, een project met als doel producten te telen in kassen op Mars. Ducasse ontwikkelt haute cruisine recepten op basis van negen ingrediënten, te weten rijst, uien, tomaten, soja, aardappelen, sla, spinazie, tarwe en spirulina. Deze ingrediënten zouden in kassen op Mars volgens ESA geteeld moeten worden.

Alain Ducasse wordt gezien als een culinaire grootheid. De Fransman bezit 25 restaurants verdeeld over tien landen. Diverse restaurants beschikken over één of meerdere Michelinsterren. Totaal telt zijn keten negen sterren.

Reageer op dit artikel