nieuws

Duitse driesterrenchefs koken in Ciel Bleu

Restaurant

Twee Duitse driesterrenkoks koken samen met tweesterrenchef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam een speciaal déjeuner dînatoire op 11 april 2010.

Duitse driesterrenchefs koken in Ciel Bleu

De Duitse gastkoks zijn Joachim Wissler van restaurant Vendome en Nils Henkel van restaurant Lerbach. Beide hebben van Michelin drie sterren gekregen. Hun restaurants behoren tot de luxe hotelketen van Thomas Althoff. Hij zal samen de twee chefs aanwezig zijn bij het culinaire evenement op 11 april in Ciel Bleu in Amsterdam.

Henkel staat bekend vanwege zijn voorkeur voor regionale producten en innovatieve gerechten. Wissler is in Duitsland trendsetter van de ‘nieuwe Duitse keuken’. Elke chef zal twee gangen koken tijdens het déjeuner dînatoire. Ciel Bleu’s sommelier Noël Vanwittenbergh zal bijpassende Duitse wijnen serveren. Gasten kunnen voor €249 reseveren voor het menu (inclusief wijnarrangement en vervoer met een infinity auto in de regio Amsterdam).

Ciel Bleu organiseert elk jaar een culinaire uitwisseling met chefs uit andere landen om zo de gastronomische kennis te vergroten. Eerder waren Margot Janse uit Zuid-Afrika en de chef van de Amerikaanse Bernardus Lodge te gast in Ciel Bleu.

Reageer op dit artikel