nieuws

Duitse onderscheiding voor Jonnie Boer

Restaurant

Driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle is door de Deutschen Akademie für Kulinaristik bekroond met de Eckhart Witzigmann-preis 2007. Boer krijgt de prijs in de categorie Innovatie.

Duitse onderscheiding voor Jonnie Boer

De Duitse culinaire academie prijst Boer vooral vanwege de vernieuwende keuken van De Librije zonder dat de authentieke smaak en het karakter verloren gaan. Daarnaast is Nederland gastronomisch op de kaart gezet met een heel eigen stijl, aldus de verklaring van de Eckart Witzigmann-preis.

De Deutschen Akademie für Kulinaristik laat in een persschrijven weten Jonnie Boer te feliciteren met de prijs. De academie spreekt van een uitblinkende prestatie. Eckart Witzigmann was in 1979 de eerste Duitstalige chef met drie Michelinsterren.

Boer kreeg de prijs uitgereikt in bijzijn van diverse kookgrootheden uit Duitsland en Frankrijk. Topkok Marc Haeberlin kookte tijdens de uitreiking vier gerechten van zijn pas overleden vader, Paul Haeberlin.

De Duitse academie reikt sinds 2004 de prijs uit. Eerdere winnaars zijn Ferran Adria, Günter Grass, Dieter Muller, Nobu Matsuhisa en Carlo Petrini.

Reageer op dit artikel