nieuws

Edwin Raben bij sabreergenootschap

Restaurant

Topgastheer Edwin Raben treedt toe tot het exclusieve genootschap La Confrérie du Sabre d’Or. De sommelier van Landgoed Wolfslaar in Breda legt zaterdag de proef der bekwaamheid van het sabreren af. Naast Raben zullen nog twee horecamensen een fles champagne met een sabel openen.

Edwin Raben bij sabreergenootschap

Naast Edwin Raben leggen ook Ria Selier van restaurant ’t Jagthuijs in Ulvenhout en John Sprenkels van Restaurant Brasserie Mirabelle in Breda de test af. De ceremonie die hoort bij het sabreren wordt persoonlijk verzorgd door speciale afgevaardigden van de Franse hoge raad (Grand Conseil).

Dit gebeurt in de Grote Kerk in Breda tijdens de eerste editie van het Champagnegala Breda. De ceremonie begint om 18.00 uur. Pakweg 350 gasten zijn hierbij aanwezig. De opbrengst van de avond zijn voor de stichting De Grote Kerk Breda.

Zie ook:
Groot Warnsborn mag champagne sabreren (jan, 2006)

Reageer op dit artikel