nieuws

Eerste Twitter-wijnvat gepresenteerd in Vyne

Restaurant

Wijnschrijver Cuno van ’t Hoff overhandigt maandag 28 maart in de Amsterdamse wijnbar Vyne een wijnvat van ‘Vat 94 – Clocher d’Antugnac Limoux 2009’. Bijzonder is dat er voor het eerst via Twitter door volgers van Van ’t Hoff gezamenlijk één vat van deze topwijn is gekocht.

Eerste Twitter-wijnvat gepresenteerd in Vyne

Vorig jaar maart was Cuno van ’t Hoff in het Zuid-Franse Limoux om er onder andere de befaamde Toques et Clochers wijnveilig te bezoeken. Het ging hierbij om wijnen die uitsluitend per vat worden geveild en daarmee voor de gemiddelde wijnconsument onbereikbaar is.

Van ’t Hoff kocht op deze veiling via Twitter samen met zijn volgers volgens eigen zeggen voor de eerste keer in de geschiedenis één wijnvat. ‘Vat 94 – Clocher d’Antugnac Limoux 2009’ wordt maandag 28 maart op feestelijke wijze bij de Amsterdamse wijbar Vyne aan de nieuwe eigenaren overhandigd.

Reageer op dit artikel