nieuws

‘EFFF moet smaaksalon van Noorden worden

Restaurant

De EFFF moet uitgroeien tot een ‘Salone del Gusto’ van het Noorden. Die wens sprak gedeputeerde van de Provinciale Staten Jos Hessels uit tijdens het openingsprogramma op 25 januari.

‘EFFF moet smaaksalon van Noorden worden

Als het aan bestuurders van de provincie ligt, gaat Limburg zich samen met de omringende Euregio profileren als een streek waar het culinair genieten is. De EFFF zou daarvoor een mooi platform zijn en moet uitgroeien tot een ‘Salone del Gusto’ van het Noorden, zei gedeputeerde van de Provinciale Staten, Jos Hessels, tijdens het openingsprogramma op 25 januari.,,De Euregio heeft mooie producten. Onze streek is vergelijkbaar met Piemonte.’’

Met zijn uitspraak verwees Hessels naar de internationale gastronomische beurs in Turijn. Televisiester Matthijs van Nieuwkerk, die het openingsprogramma van de EFFF en de BBB verzorgde, haakte er meteen op in en vroeg of de EFFF een visitekaartje is voor lekker eten en genieten. De bestuurder vond de culinaire beurs ‘’een mooi voorbeeld hoe het kan en moet.’’

De ambities van de provincie moeten de beursorganisatie MECC als muziek in de oren hebben geklonken. Beursmanager Erik Beuker, die in februari aantreed als verantwoordelijke voor de horecabeurzen, sprak eind vorig jaar al de ambitie uit om de EFFF weer te laten bruisen in 2011.

» Bekijk hier een fotoreportage van de EFFF

Reageer op dit artikel