nieuws

Eigenaar restaurant Old Dutch wil geen monumentenstatus

Restaurant

Eigenaar Aad van der Stel van restaurant Old Dutch aan de Rochussenstraat in Rotterdam wil van de monumentenstatus van zijn pand af. De gemeente heeft die status aan het gebouw toegekend. De Raad van State buigt zich over de kwestie.

Eigenaar restaurant Old Dutch wil geen monumentenstatus

Vereniging voor behoud van erfgoed Heemschut vroeg in 2008 de monumentenstatus aan. De vereniging dacht dat het pand gesloopt zou worden en wilde dat voorkomen.

Oorlogsmonument

Old Dutch is volgens Heemschut een overblijfsel van de noodvoorzieningen die na het bombardement van Rotterdam in de meidagen van 1940 werden gebouwd. Volgens de vereniging is het daarom van grote culturele waarde voor de stad.

Bezwaar

De eigenaar van Old Dutch is van mening dat het pand geen onderdeel was van de noodvoorzieningen. Hij is al geruime tijd verwikkeld in een bezwaarprocedure. De uitspraak van de Raad van State volgt over zes weken.

Reageer op dit artikel