nieuws

Ella Vogelaar aan de slag in sociale restaurants

Restaurant

Oud-minister Ella Vogelaar is toegetreden tot de raad van toezicht van Resto VanHarte, een organisatie die sociale restaurants opzet in Nederlandse steden.

Ella Vogelaar aan de slag in sociale restaurants

Vogelaar gaat de keukens van de restaurantketen uitbouwen tot leer-werkplekken voor jongeren. Daarmee denkt de vroegere bewindsvrouw voor wonen, wijken en integratie een bijdrage te leveren aan de werkgelegenheid voor jongeren.

Sociale restaurants

Vogelaar leerde Resto VanHarte tijdens haar periode als minister kennen. De restaurants proberen een bijdrage te leveren aan het versterken van het sociale weefsel in wijken. Zodoende willen ze de eenzaamheid van de bewoners bestrijden. In de restaurants serveren professionele koks en vrijwilligers een driegangen menu voor vijf euro.

Reageer op dit artikel