nieuws

Engel Groep: ‘Hooguit adviesrol in markthal

Restaurant

Het mogelijke uitstel van de bouw van de Rotterdamse markthal is weinig van invloed op het ondernemersduo Herman den Blijker en David Crouwel van de Engel Groep. Crouwel zegt dat, als de hal er komt, ze hooguit een adviesrol vervullen.

Engel Groep: ‘Hooguit adviesrol in markthal

Voor de invulling van de horecaruimtes in de hal zou een prominente rol zijn weggelegd voor Herman den Blijker en David Crouwel. Dat meldde het ANP in 2006. Naar nu blijkt gaat het hooguit slechts om een adviesrol.

‘Het is nooit onze intentie geweest om er horeca te exploiteren. Als het tot een overeenkomst komt, dan is het hooguit een adviesrol. Wij houden de deuren open’, aldus Crouwel.

Contract

Met die laatste opmerking doelt Crouwel op de onduidelijkheid die er heerst over het project. Het duo Den Blijker-Crouwel tekende vier jaar geleden een contract met de firma Provast waarin in grote lijnen staat dat het Rotterdamse horecaduo betrokken zou worden bij de inrichting van de markthal.

‘Maar Provast heeft het project verkocht aan beleggingsfonds Rodamco en daarna hebben we nooit meer iets gehoord’, aldus Crouwel, die op voorhand niets uitsluit over een toekomstige rol van de Engel Groep bij de markthal.

In 2014 klaar

In 2006 kwam groen licht voor de bouw van de eerste overdekte markthal in Nederland. Door allerlei vertragingen schoof de opleverdatum steeds verder op. De laatste berichten zijn dat de hal in 2014 klaar moet zijn. Beleggingsfonds Rodamco vreest nu dat marktvloer onvoldoende winst gaat opleveren en wil daarom alleen nog maar in de winkels investeren. Waardoor de komst van de onzeker lijkt te zijn.

Reageer op dit artikel