nieuws

Eric van Veluwen opent duurzaam restaurant

Restaurant

De bio-kok van Nederland, Eric van Veluwen, begint op 8 mei 2011 aan een nieuw restaurantavontuur. Op die datum gaat zijn Keuken van Hackfort in Vorden van start.

Eric van Veluwen opent duurzaam restaurant

Het nieuwe bedrijf van Van Veluwen staat in het teken van duurzaamheid. Het wordt een zogenaamde ‘Green label kitchen’. Dit is een certificeerde keuken die volgens ‘groene’ principes werkt. Via een webcam kan er straks via de website van het restaurant mee worden gekeken in de keuken.

Brasserie in kasteel

De opening van Keuken van Hackfort in Vorden staat gepland op 8 mei. Het gaat om een brasserie in een kasteel. De keuken krijgt de beschikking over groente uit de eigen kasteelmoestuin. Verder zijn er bomen aangeplant die te zijnertijd voor de oogst van eigen fruit moeten gaan zorgen.

Van Veluwen zal zelf een dag in de week als kok aan de slag gaan, zo laat een woordvoerder van culinair project- en adviesbureau De Vale Ouwe weten. Dit bedrijf is ook in handen van Van Veluwen. Hier gaat de chef mee verder. Binnenkort verhuist zijn kantoor ook naar Vorden.

Eerder werkte Van Veluwen bij Landgoed Rherderoord in De Steeg en bij De Woeste Hoeve. Daar maakte hij naam als voorvechter van biologische en regionale producten.

Reageer op dit artikel