nieuws

Etenstijd wil nog 50 extra zitplaatsen

Restaurant

Restaurant Etenstijd in Tilburg wil nog zestig vierkante meter aan het restaurant toevoegen. Op de begane grond wil Jan Meurs jr. vijftig zitplaatsen extra. Het restaurant, verdeeld over twee verdiepingen, telt nu 618 zitplaatsen.

Etenstijd wil nog 50 extra zitplaatsen

Eigenaar Jan Meurs junior heeft bij de gemeente een aanvraag voor de uitbreiding ingediend. Reden: ‘Vooral voor oudere gasten is het bezwaarlijk om naar de eerste etage te moeten. Daarom willen we graag op de begane grond uitbreiden, zegt Meurs.

Volgens Meurs biedt de uitbreiding de mogelijkheid om een nieuw element aan het all-inclusive restaurant toe te voegen. ‘We willen een ‘bonbonmuur’ beginnen, waar onze gasten tijdens het drinken van een kop koffie onbeperkt bonbons kunnen eten.’

Parkeren restaurant

Een woordvoerster van de gemeente kan niet zeggen wanneer er een besluit valt over de aanvraag. ‘We kijken vooral naar de eventuele groeiende parkeerdruk van een uitbreiding’, aldus de zegsvrouw.

Eerdere aanvragen tot uitbreiding van Etenstijd werden steeds afgewezen. Zo diende Jan Meurs sr. drie jaar geleden een aanvraag in voor een zeer grote uitbreiding, waarbij een vrijwel identiek Engels landhuis zou worden bijgebouwd. De gemeente wees het plan af omdat het een te grote aanslag op het Leijpark zou vormen.

Bekijk hier een videoreportage van Etenstijd

Reageer op dit artikel