nieuws

Ferran Adria ontkent definitieve sluiting El Bulli

Restaurant

Er is grote onduidelijkheid ontstaan over het voortbestaan van het Spaanse driesterrenrestaurant El Bulli. Eigenaar Ferran Adria heeft tegenover de Spaanse media namelijk ontkend dat zijn restaurant in 2012 voorgoed dicht gaat.

Ferran Adria ontkent definitieve sluiting El Bulli

Adria reageert hiermee op een bericht van The New York Times. Die meldde na een interview met de Spaanse kookkunstenaar dat het restaurant in 2012 definitief zou sluiten.

Dit wordt nu dus weerlegt door Adria zelf. Wel is het zo dat Adria kenbaar heeft gemaakt El Bulli tussen 2012 en 2014 te sluiten. Hij wil in die periode nieuwe ideeën opdoen over koken in het algemeen moleculair koken in het bijzonder.

Restaurant El Bulli wordt al jaren gezien als het beste restaurant ter wereld. Het restaurant, gesitueerd in een afgelegen baai bij de plaats Rosas, is slechts zes maanden per jaar open. Jaarlijks wordt de eetgelegenheid overspoeld met aanvragen om er te mogen eten. Slechts een enkeling krijgt het voorrecht om aan te mogen schuiven.

Tip

Bekijk hier het interview van Misset Horeca met Ferran Adria.

Reageer op dit artikel