nieuws

Flinke toename aantal faillissementen

Restaurant

Het aantal faillissementen in de horeca is in 2011 met 28 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar gingen 306 horecabedrijven financieel ten onder, in 2010 lag dat aantal op 240.

Flinke toename aantal faillissementen

Dit betekent voor het derde opeenvolgende jaar een toename. Volgens het onderzoeksbureau legden vooral restaurants, cafetaria’s en cafés het loodje.

Het aantal faillissementen in de segmenten restaurants en cafés ligt bijna tien keer hoger dan het aantal faillissementen in de hotellerie. Wel is de procentuele stijging bij de hotellerie fors: 74 procent. Voor restaurants is dat percentage 28 procent en voor cafés 27 procent.

In totaal zijn vorig jaar 9.531 faillissementen uitgesproken. Dit aantal is ongeveer gelijk aan 2010 (9.565). Door de economische crisis bereikte het aantal faillissementen in 2009 het hoogste niveau met meer dan 10.000.

In de jaren daarna was dus sprake van een lichte daling, maar volgens het CBS bleef het aantal faillissementen historisch gezien hoog.

Reageer op dit artikel