nieuws

Floortje en Niels Mulder winnen HorecaHelden Award

Restaurant

Floortje en Niels Mulder zijn de winnaars geworden van de Tour Culinair HorecaHelden Award 2011. De eigenaren van drie bedrijven in Almelo (Nielz Café, lunchroom OnwijZ en restaurant Zuid) krijgen de prijs, omdat ze ‘als gedreven coaches met veel passie hun team van ruim 100 medewerkers aanvoeren. Ze besteden veel aandacht aan begeleiden, motiveren en trainen van het personeel.’ De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH.

Floortje en Niels Mulder winnen HorecaHelden Award

Het horecapaar: ‘We zijn stil en verrast door de toekenning van de prijs. We hopen van harte dat de titel uitstraalt naar onze medewerkers. Zij zijn onze helden, want zonder team ben je als ondernemer nergens.’

Betrokken

Negen jaar geleden opende het jonge ondernemerspaar NielZ Café. Later volgde OnwijZ en dit voorjaar kwam restaurant Zuid erbij. ‘Ondanks de omvang van de organisatie tonen ze zich zeer betrokken bij hun medewerkers. Ze voeren zelf alle sollicitatiegesprekken, werken veel mee op de vloer, proberen problemen snel op te lossen en stimuleren medewerkers zich verder te ontplooien’, staat in een persbericht van de organisatie.

Professioneel

‘Om de drie bedrijven en de grote groep werknemers professioneel te begeleiden, werken Floortje en Niels met drie bedrijfsleider met een opleiding aan een Hoge Hotelschool.’ De uitreiking vond plaats tijdens een diner in hotel De Rijsserberg in Rijssen. Het peloton van de Tour Culinair legde hier aan tijdens de driedaagse fietstocht die ieder jaar door een andere regio van Nederland voert.

Bewust

Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op het project HorecaHelden van SVH. Deze campagne heeft als doel ondernemers bewust te maken dat zij veel invloed hebben op het personeelsbeleid. ‘Ondernemers die hun medewerkers willen vinden, binden en boeien, kunnen gebruik maken van de tips en instrumenten uit de SVH Toolkit en zo worden zij dé nieuwe HorecaHelden.’

Meer over Nielz

Reageer op dit artikel