nieuws

FNV noemt salarisvoorstel G7 ‘paniekkoers

Restaurant

De FNV noemt het voorstel van zeven restaurantorganisaties – G7- om de salarissen van horecapersoneel te bevriezen een ‘paniekkoers’. De loonsverhoging van 0,75 procent per jaar die voorlopig is afgesproken is volgens de FNV pure noodzaak om personeel te behouden voor een sterke horecabranche.

FNV noemt salarisvoorstel G7 ‘paniekkoers

Dit zegt sectorbestuurder Milen van Boldrik van FNV Horeca. Ze vervolgt: ‘Inhoudelijk gezien vinden we de ‘paniekkoers’ die de G7 nu vaart, niet de manier om de horeca aantrekkelijk te houden. Iets wat KHN gelukkig ook inziet.Personeel pure noodzaak

Investeren in personeel blijft pure noodzaak. En laten we eerlijk zijn; de horeca cao bungelt al onderaan de ladder qua arbeidsvoorwaarden en het duurt lang voordat een werknemer in de loonschalen een goed salaris bereikt.’

Lastige tijden

FNV Horeca realiseert zich echter wel dat het lastige tijden voor sommige werkgevers zijn, maar de nullijn aanhouden is wat ons betreft echt geen optie. In de jaren dat de economische bomen tot aan de hemel groeiden, zijn er door FNV Horeca geen extreme looneisen gesteld. Toen hoorden we de G7 ook niet, om op te komen voor het personeel en hen extra salaris te geven.’

Reageer op dit artikel