nieuws

Fred Dijsselbloem overleden

Restaurant

Fred Dijsselbloem, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is overleden. Dijsselbloem overleed op 22 januari. Hij was al enige tijd ziek.

Fred Dijsselbloem overleden

Fred Dijsselbloem was naast voorzitter van Euro-Toques Nederland ook een belangrijke medeorganisator van de bekende horecavakbeurs Eurpean Fine Food Fair in Maastricht.

Daarnaast deponeerde hij het Nationaal Moederdag Diner, De Week van de Smaak, Fête de la Cuisine onder andere als officiële merken in de Benelux en gaf met het bestuur van Euro-Toques Nederland, meestal in samenwerking met overheid en bedrijfsleven, jaarlijks leiding aan deze evenementen.

‘Een grote animator voor het werken met natuurzuivere verse streekproducten in restaurants en het creëren van de bewustwording, vooral bij de jeugd van een gezonder dagelijks eetpatroon, is heengegaan’, zo laat Bram Loman van Euro-Toques Nederland weten.

Loman: ‘Voor het bestuur van Euro-Toques Nederland en voor velen in ons culinaire wereldje zal hij altijd een dierbare herinnering blijven’.

Sinds de ziekte van Dijsselbloem werden de taken overgenomen door vice-voorzitter Jos van Grunsven. Hij zal tot de jaarvergadering in maart het voorzitterschap waarnemen. Tijdens de vergadering wordt een nieuwe voorzitter gekozen.

De geplande activiteiten van Euro-Toques op de European Fine Food Fair (EFFF) gaan gewoon door. Dijsselbloem was medeorganisator van die beurs, van maandag 31 januari tot en met woensdag 2 februari in MECC Maastricht.

Dijsselbloem wordt vrijdag 28 januari om 14.00 begraven in Noordwijk. Fred Dijsselbloem is 67 jaar geworden.

Reageer op dit artikel