nieuws

Geen derde Michelinster in UK

Restaurant

Michelin heeft voor Groot-Brittannië geen nieuwe driesterrenzaak in petto. Wel telt het continent zeventien kersverse eetgelegenheden met één Michelinster. Schotland heeft voor het eerst een tweesterrenrestaurant.

Geen derde Michelinster in UK

Dat meldt Caterer, na het uitbrengen van de nieuwe rode gids van Michelin voor de UK. De enige tweede ster gaan naar Andrew Fairlie van Gleneagles in het Schotse Auchterarder. Het restaurant is momenteel gesloten vanwege vakantie, zo meldt redacteur Martijn Reintjes van Misset Horeca die er momenteel verblijft voor een reportage.

Andrew Failly laat via het management weten dolgelukkig te zijn. ‘Een restaurant openen was altijd mijn grote droom, een ster winnen ook. Een tweede ster voelt helemaal fantastisch, een grote eer.’

Directeor of operations Patrick Elsmie van Gleneagles. ‘Het restaurant van Fairly is een belangrijke gastentrekker voor het hotel. Een tweede ster bevestigt nog eens de kwaliteiten van deze chef en versterkt de positie van Gleneagles als een world-class destination.’

Het culinaire bolwerk Londen verwelkomt vijf nieuwe sterzaken, te weten Amaya, Rasoi Vineet Bhatia, Nobu Berkeley, Maze en The Ledbury. Buiten Londen zet Torquay zich definitief op de culinaire kaart met twee nieuwe sterzaken: The Elephant en Orestone Manor. Twee restaurants zakken van twee naar één ster. Dat zijn Winteringham Fiels in Winterhingham en Thornton’s in Dublin.

Reageer op dit artikel