nieuws

‘Geen kwaad woord over de Boertjes

Restaurant

Joop Braakhekke zegt nooit een kwaad woord te zeggen over Jonnie en Thérèse Boer van De Librije. Braakhekke zegt noch naar Boer noch naar Herman den Blijker te hebben uitgehaald en noemt de berichten hierover ‘idiote verhalen’.

‘Geen kwaad woord over de Boertjes

Dat laat Braakhekke weten aan de redactie van MissetHoreca.nl.

Eind vorige week noteerde het Algemeen Dagblad dat Braakhekke niet te spreken zou zijn over tv-koks als Herman den Blijker en Jonnie Boer. Het stelde dat televisie niets met passie te maken heeft, maar met ijdelheid. In een reactie in De Telegraaf liet Jonnie Boer weten de uitspraken van Braakhekke ‘erg dom’ te vinden.

Braakhekke laat weten over de Boertjes nooit een kwaad woord te zeggen. ‘Niet dat ze heiligen zijn, maar gewoon uit pure bewondering om hun gedrevenheid en immense vakmanschap. Het neigt naar het geniale’, aldus Braakhekke.

Enorme achting

Braakhekke: ‘Wat betreft Herman, ach, die ken ik al zolang. En ook voor hem heb ik enorme achting, vooral om zijn warenkennis en techniek. Wat ik, geloof wel heb gezegd, is dat ik bepaalde programma’s als reality soaps niet verheffend vind voor ons vak, maar dat heb ik in het algemeen gezegd’.

De eigenaar van Le Garage in Amsterdam meldt navraag te hebben gedaan bij het Algemeen Dagblad en dat de AD-journaliste kennelijk een primeur wilde. Braakhekke concludeert dat er niets denigrerend of onaardigs bedoeld was. ‘Integendeel’.

Reageer op dit artikel