nieuws

Geld voor nood verbrast in restaurant

Restaurant

Geld bestemd voor noodhulp aan getroffenen van de orkanen Katrina en Rita is deels verbrast in een Hooters-restaurant. Daarnaast is er geld besteed aan porno-video’s, seizoenkaarten voor football en een echtscheidingsadvocaat. Dit maakte het onderzoeksbureau van het Amerikaanse Congres bekend.

Geld voor nood verbrast in restaurant

De Amerikaanse rampenbestrijdingsdienst Fema is opgelicht voor een bedrag van om en nabij een miljard dollar door zogenaamde slachtoffers van de orkanen Katrina en Rita. Geld dat was bedoeld voor eerste levensbehoeften, werd aan andere doeleinden uitgegeven.

Fema ligt al sinds de orkaan Katrina eind augustus 2005 onder vuur vanwege slecht functioneren. “Dit is een belediging aan het adres van de Amerikaanse belastingbetaler”, aldus afgevaardigde Michael McCaul, voorzitter van de Congrescommissie waar het rapport van het Government Accountability Office (GAO) gisteren werd gepresenteerd.

Het onderzoek bracht de gekste dingen aan het licht. Een inwoner van North Carolina, een staat die niet getroffen was, wist in totaal 13.000 dollar los te weken voor een maandenlang verblijf in een hotel op Hawaii.

Reageer op dit artikel