nieuws

Gemiddeld 9500 euro ‘verdiend’ in Restaurant Week

Restaurant

De deelnemers aan de eerste Restaurant Week van 2012 hebben gemiddeld 175 gasten ontvangen. Directeur Jeroen van den Brink van organisator DiningCity: ‘Zij besteedden per persoon zo’n 58 euro. Als je dat wegzet tegen 400 euro deelnamekosten en de (marketing)bijdrage van 1,25 per couvert, dan ‘verdient’ een restaurant dus zeker 9500 euro in één week tijd.

Gemiddeld 9500 euro ‘verdiend’ in Restaurant Week

Uit de enquête over de Restaurant Week van maart 2012 komt een gemiddelde besteding van 58 euro per gast. In een eerdere meting lag dit bedrag nog rond de 55 euro. Gemiddeld ontving iedere deelnemer 175 gasten. ‘Sommige restaurants deden tegen de duizend couverts, waaronder De Jonge Dikkert in Amstelveen, je kunt dus zelf uitrekenen wat zij die week omzetten.’

82 procent kiest voor nieuw restaurant

Gasten van de Restaurant Week hebben de deelnemende bedrijven gemiddeld beoordeeld met een 7,8, zo laat Jeroen van den Brink weten aan Misset Horeca. Ruim de helft van hen (58 procent) deed voor het eerst mee aan de actieweek en 87 procent van de deelnemers geeft aan het bezochte restaurant aan te bevelen bij vrienden en bekenden.

Uit de enquête komt verder naar voren dat 82 procent van de gasten de Restaurant Week gebruikt om een nieuw restaurant te ontdekken. ‘Goed nieuws voor de deelnemers’, aldus Van den Brink.

Prijs al voor 70 procent bepalend

De prijs van de gerechten speelt in toenemende mate een rol bij de keuze voor een restaurant. 70 procent van de ondervraagden geeft aan daarmee rekening te houden bij het maken van een Restaurant Week-reservering.

Van den Brink: ‘De keuze wordt voor het grootste deel nog steeds bepaald door de sfeer in een restaurant, maar prijs wordt steeds belangrijker. Drie jaar geleden kwam uit de vragenlijst naar voren dat 54 procent zich liet leiden door de prijs. Gasten worden dus steeds prijsbewuster.’

Reageer op dit artikel