nieuws

Gewicht serveersters op vergelijkingssite

Restaurant

Er is een rel ontstaan rond serveersters die zijn ontslagen omdat ze te dik waren. De serveersters weigerden hun gewicht door te geven. Mannelijke collega’s wilden het kiloaantal noteren en publiceren op een site, waarop de gewichten van serveerders van andere restaurants staan.

Gewicht serveersters op vergelijkingssite

De ‘gewichtbenchmark’ speelt zich af in de New Yorkse horeca. De twee serveersters, 25 en 27 jaar oud, hebben na hun ontslag een schadevergoeding geëist van 15 miljoen dollar. Ze werkten bij het Sutton Place Bar and Restaurant in Manhattan, New York.

Volgens de serveersters vroegen hun mannelijke collega’s regelmatig naar het gewicht. Dit werd genoteerd en gepubliceerd op een website. Op de site staan de gewichten van meerdere serveersters die voor andere horecazaken werken. Hierdoor ontstaat een benchmark om het ‘ideale’ gewicht van het bedienend personeel.

De advocaat van de serveersters is verbouwereerd over de gang van zaken in het restaurant. ‘Dit is zonder twijfel de schandelijkste minachting voor vrouwen die ik ooit ben tegengekomen’, aldus de advocaat, zo meldt de regionale Zeeuwse krant PZC.

Reageer op dit artikel