nieuws

Gezonde lunch van Jamie Oliver afgewezen

Restaurant

Kinderen op een school in Huntington, de Amerikaanse stad met de meeste inwoners met overgewicht. wijzen de gezonde lunch van chefkok Jamie Oliver af. De school doet mee aan het tv programma Jamie Oliver’s Food Revolution.

Gezonde lunch van Jamie Oliver afgewezen

De Amerikaanse kinderen vinden hun ‘normale’ lunch zoals pizza en kipnuggets lekkerder dan het verse en gezonde eten van de Britse tv-kok. Om de gezonde lunch te vermijden kopen veel kinderen geen lunch meer op school. Daarnaast drinken ze er minder melk omdat de suikerrijke chocolade- en aardbeienmelk gesaneerd is.

De deelname aan het tv programma heeft ook iets positiefs opgeleverd: meer dan zes van de tien kinderen geeft aan dat ze geleerd hebben om nieuwe dingen te proeven.

Eerder barstte Oliver in tranen uit door het onbegrip dat hij op deze school kreeg voor zijn gezonde voeding. ‘Kinderen krijgen hier pizza als ontbijt en iedereen vindt dat normaal. Ook weten ze tomaten niet eens te benoemen en friet telt hier mee als groente.’

Reageer op dit artikel