nieuws

Gilden Academie schoolt 540 mensen bij

Restaurant

De Gilden Academie heeft vorig jaar 540 vakmensen bijgeschoold via een workshop of masterclass. Het doel van de Academie: een essentiële bijdrage leveren aan verhoging van de professionaliteit in de branche, is hiermee gerealiseerd.

Gilden Academie schoolt 540 mensen bij

De Gilden Academie is een initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde en heeft als doel om vakmensen, managers en ondernemers in de branche te blijven ontwikkelen. De academie is eind 2008 opgericht.

Jac Wezenbeek, voorzitter van de Stichting Gilden Academie is trots op het geboekte resultaat. ‘Veel vakmensen willen iets bijleren wat niet al te veel tijd en geld kost.’

Penningmeester Hans Kerssemakers voegt er aan toe dat de Academie nog wel aan het experimenteren is wat voor vakmensen de meest geschikte opzet is. Masterclasses in bedrijven van sterrenchefs worden bijvoorbeeld heel goed bezocht, workshops voor de gastvrijheidsmensen sloegen niet erg aan.’

In het voorjaar hield de Gilden Academie masterclasses bij De Vlindertuin in Zuidlaren, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Ciel Bleu in het Okura hotel in Amsterdam, bij De Bokkedoorns in Overveen, bij Aan de Poel in Amstelveen en bij Da Vinci in Maasbracht. Deze masterclasses zaten allemaal vol.

De Gilden Academie organiseert dit najaar weer nieuwe masterclasses en workshops. Het exacte programma hiervan is echter nog niet bekend.

Reageer op dit artikel