nieuws

Google: zoekfunctie voor recepten

Restaurant

Google heeft een nieuwe zoekfunctie toegevoegd waarmee het mogelijk is gericht op recepturen te zoeken. Naast namen van gerechten kunnen gebruikers ook zoeken op ingrediënten.

Google: zoekfunctie voor recepten

De zoekfunctie voor recepturen werkt hetzelfde als die voor nieuws of afbeeldingen. Gebruikers van de google-zoekmachine kunnen links op de getoonde resultatenpagina aangeven dat dat ze alleen recepturen willen zien.

Het zoeken op recepturen is nu nog niet beschikbaar via de Nederlandse google.nl. In Amerika en Japan werkt de recepten-zoekfunctie al wel. De verwachting is dat google-gebruikers in andere landen ook toegang kunnen krijgen.

Er hoeft niet per se gezocht te worden op de naam van een gerecht. Ook het zoeken op ingrediënten is mogelijk waarna google automatisch de bijbehorende recepten opzoekt. Verder kan er op feestdagen worden gezocht, waarna google recepten toont die daarmee geassocieerd zijn.

Reageer op dit artikel