nieuws

Griekse mossel als vervanger

Restaurant

Nu de Zeeuwse mosselen op zich laten wachten door het koude voorjaar, nemen Griekse exemplaren hun plaats in. Vanuit de baai van Thessaloniki gaan ze met vrachtwagens naar de lage landen. Het Griekse bedrijf Dimoudis verwacht dit jaar

Griekse mossel als vervanger

1250 ton te verkopen, vooral in België. Het heeft zojuist een contract gesloten met de grote supermarktketen Carrefour België.

‘Wij kunnen een goede vervanging voor de Zeeuwse mossel zijn. Steeds maar meer restaurants serveren ze. Wij beginnen al in mei te oogsten’, aldus Niko Chaniotakis van het Griekse mosselbedrijf zaterdag in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

De laatste tijd zijn ook Canadese, Deense, Franse en Spaanse mosselen in opmars. De Zeeuwse mosselen komen waarschijnlijk pas begin augustus in de winkels en op de terrassen.

Reageer op dit artikel