nieuws

Groen licht voor eerste Nederlandse koffie- en theebeurs

Restaurant

De eerste editie van de koffie en theebeurs Beleef Koffie en Thee 2010 gaat door. Organisatoren Jeroen Verhaeg vindt het vreemd dat ondanks de groeiende populariteit van koffie en thee in Nederland een vakbeurs ontbrak.

Groen licht voor eerste Nederlandse koffie- en theebeurs

Hoewel de komst van de beurs al eerder gemeld is, heeft de organisatie nu pas het groene licht afgegeven voor de definitieve doorgang van de beurs. Jeroen Verhaeg laat weten: ‘Inmiddels is er genoeg draagvlak binnen de koffie- en thee branche om te kunnen spreken van een beurs. Dat dit een mooie opsteker is voor de koffie- en thee beleving in Nederland spreekt voor zich.’

Koffielezing

Naast de informatie van exposanten vinden er op de beursvloer workshops, hands-on clinics, demonstraties en lezingen plaats. Naast vakgenoten zijn ook consumenten welkom op deze koffie- en theebeurs.

Cappuccino

Moniek Smit van Barista Company zal samen met haar collega trainers een aantal hands-on clinics verzorgen tijdens de beurs. Deze clinics zijn bedoeld voor horecaondernemers en werknemers. Iedere clinic behandelt een “hot coffee of tea item” op een laagdrempelige manier. Eén van de clinics gaat bijvoorbeeld over cappuccino en behandeld alle do’s en dont’s van het bereiden en serveren van deze hardloper. Een andere clinic gaat over Latte Art.

Beleef Koffie en Beleef Thee 2010 vinden plaats op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 mei in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie van de beurs is in handen van Mijn Broer & Ik.

Reageer op dit artikel