nieuws

Grote vangst illegalen in restaurants

Restaurant

De Vreemdelingenpolitie in Tilburg heeft de afgelopen drie maanden 31 illegale Chinezen aangehouden, die geen of vervalste verblijfspapieren hadden. De controles werden gehouden bij nagenoeg alle Chinese restaurants in het gebied van de politiedistricten Tilburg en Oosterhout.

Grote vangst illegalen in restaurants

De illegalen waren aangetroffen tijdens bedrijfscontroles in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst. Dat meldt de Vreemdelingenpolitie donderdag. De 31, vier vrouwen (van 15 tot 37 jaar oud) en 27 mannen (in de leeftijd tussen 18 en 53 jaar), waren illegaal in Nederland en aan het werk zonder vergunning.

De illegalen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en worden zo snel mogelijk Nederland uitgezet. De Arbeidsinspectie maakt tegen de werkgevers een boeterapport op. De boete kan oplopen tot 8000 euro per illegaal werkende vreemdeling.

De controles van de afgelopen maanden zijn gehouden omdat de Vreemdelingenpolitie het vermoeden had dat in diverse restaurants illegalen aan het werk waren. Bovendien wilde de politie een duidelijk beeld krijgen van het reilen en zeilen in deze bedrijfstak.

In totaal zijn 84 Chinese restaurants bezocht en 318 medewerkers gecontroleerd. Onder hen waren 85 met de Chinese nationaliteit. Van 31 van hen waren de papieren niet in orde. In vier gevallen had men vervalste verblijfspapieren en de anderen hadden geen visum om in Nederland te mogen zijn. De 31 illegalen werden aangetroffen in 26 van de 84 gecontroleerde restaurants. Zij werkten in de keukens.

Reageer op dit artikel