nieuws

Hangjongeren starten restaurant

Restaurant

Voormalige hangjongeren in de Rotterdamse wijk Kralingen zijn een restaurant gestart. De jongeren zijn door een wijkagent, die vaak tegen ze moest optreden, op het rechte pad gezet. Restaurant en wijnbar Fideel krijgt goede kritieken.

Hangjongeren starten restaurant

Een woordvoerder van deelgemeente Kralingen-Crooswijk stelt in het Algemeen Dagblad dat een wijkgent de jongeren op het idee bracht een restaurant te starten. ‘Steeds maar weer repressief optreden zorgt niet voor een oplossing op lange termijn. Nu bieden we de jongens toekomstperspectief en zijn ze van de straat’.

De jongeren schreven een bedrijfsplan, wat ik goede aarde viel bij de deelgemeente. Die stelde 80.000 euro beschikbaar waarna restaurant en wijnbar Fideel was geboren.

Uitkering

Gerard van Es van het bureau dat de jongeren begeleidt stelt dat de jongeren volledig in dienst zijn van het restaurant. ‘Vaak werken ze in een project met behoud van uitkering. Bij ons hebben ze een echte baan’.

De kaart van Fideel kent veel Marokkaanse, Turkse, Spaanse en Italiaanse invloeden. De inkopen voor het restaurant worden bij voorkeur gedaan in de buurt. Dit om winkeliers in de buurt een handje te helpen.

De reactie op de website van het Algemeen Dagblad verklappen dat het goed gaat met Fideel.

Reageer op dit artikel