nieuws

Hanos berispt vanwege kaviaarreclame

Restaurant

Groothandelsketen Hanos is door de Reclame Code Commissie (RCC) berispt vanwege een reclame voor kaviaar. In deze reclame stelt Hanos dat de kaviaar biologisch en ecologisch is. Volgens de RCC is dit niet het geval en acht de reclame dan ook ‘in strijd met de wet.

Hanos berispt vanwege kaviaarreclame

Wakker Dier diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie en is in haar gelijk gesteld. Hanos heeft van de RCC de aanbeveling gekregen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Siberische steur

Het gaat om de Anna Gold Caviar van het bedrijf Royal Dutch Caviar uit Eindhoven. Dit bedrijf is de eerste producent van kweekkaviaar in Nederland. De kwekerij heeft geen biologisch en/of ecologisch keurmerk. In de advertentie van de Hanos gaat het om de kaviaar van de Siberische steur.

Verweer Hanos

Hanos verweert dat de woorden biologische en ecologisch abusievelijk en onbewust zijn gebruikt. De groothandel zegt niet de intentie te hebben gehad om de lezer te misleiden. De bedoeling van de advertentie met de kop ‘Kaviaar uit Nederland verantwoord gekweekt’ was om te schrijven over de wijze van kweken. De intentie was niet om de producten te bestempelen als biologisch en ecologisch, zo staat in de uitspraak van de RCC te lezen.

De kaviaar advertentie (zie foto) is verschenen in de Hanos folder van week 4 -6 van dit jaar.

Reageer op dit artikel