nieuws

Hogere winst voor Sligro, maar lager dan verwacht

Restaurant

Sligro Food Group heeft in 2011 een lager dan verwachte nettowinst gerealiseerd, vooral als gevolg van een ‘teleurstellend’ lager bedrijfsresultaat van Food Retail. Food Service boekte wel goede resultaten. De winst steeg met ruim elf procent.

Hogere winst voor Sligro, maar lager dan verwacht

Analisten hadden gemiddeld gerekend op een nettowinst van 82,8 miljoen euro. Zij baseerden hun verwachtingen mede op de op 4 januari gegeven omzetcijfers, met een 5,9 procent hogere jaaromzet van 2,42 miljard.

Food Service

Het bedrijfsresultaat van groothandelsdivisie Food Service nam met 20 miljoen euro toe tot 98 miljoen euro. Food Service wist ook autonoom de resultaten te verbeteren.

Sligro heeft de cijfers donderdagochtend voorbeurs bekend gemaakt. Het beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel boekte een 11,4 procent hogere winst van 78 miljoen euro, tegen 70 miljoen euro in 2010, toen Sligro te maken had met eenmalige integratiekosten.

Sligro voorziet voor 2012 marktstabilisatie, inflatie van voedselprijzen als gevolg van verhoging van grondstofprijzen en geen marktherstel. Het bedrijf verwacht echter ‘in onze beide marktsegmenten de markt te verslaan’.

Reageer op dit artikel