nieuws

Hoofdredacteur Lekker lobbyt voor Filipijnen

Restaurant

Guido Nijssen, hoofdredacteur van restaurantgids Lekker, zoekt op de Horecava in Amsterdam sponsors voor een goed doel. Nijssen lobbyt om geldschieters te vinden om een leskeuken te bouwen op één van de vele eilanden van het arme Filipijnen.

Hoofdredacteur Lekker lobbyt voor Filipijnen

Het gaat om keuken in de plaats Escalante, gelegen op het noordelijke deel van het eiland Negros. Het eiland is half zo groot als Nederland en de inwoners leven er hoofdzakelijk van de landbouw. Door er een leskeuken te bouwen wil Nijssen de lokale bevolking helpen. De inwoners van Escalante moeten uiteindelijk zelf de eetgelegenheid runnen.

‘We hebben 100.000 euro nodig voor het gebouw. De apparatuur in de keuken hoop ik gesponsord te krijgen. Het is van groot belang om deze demokeuken te bouwen, want zo hebben de arme inwoners van Escalante een kans op een beter bestaan. Deze keuken helpt de eilandbewoners zich te ontwikkelen en kan het toerisme naar dit prachtige eiland op gang brengen’, aldus Nijssen op de Horecava in Amsterdam.

Nijssen is bekend als hoofdredacteur van restaurantgids Lekker. Daarnaast is hij al jaren actief in de ontwikkelingshulp, evenals zijn collega bij Lekker, Wynand Vogel. Naast Albanië en Afrika is Nijssen de laatste tijd vooral actief op de Filipijnen in Azië.

Reageer op dit artikel