nieuws

Horeca nog niet klaar met gemeente Hengelo

Restaurant

De irritaties tussen de binnenstadshoreca en de gemeente Hengelo (O) over het terrassenbeleid mogen dan zijn verdwenen, dat wil niet zeggen dat de horeca zich makkelijk neer zal leggen bij de nieuwe plannen.

Horeca nog niet klaar met gemeente Hengelo

‘Er zal nog heel veel individuele strijd geleverd moeten worden’, zegt de lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Bertus Klein in TC/Tubantia.

Keiharde kwesties

Want ondanks het einde aan de terrasruzie, waar we eerder over schreven, zijn er volgens Klein nog wel wat grote problemen op te lossen. Hij spreekt in de krant van ‘keiharde kwesties’. Hij voorziet onder meer pittige discussies over de openingstijden, de opslag van het terrasmeubilair, de sta-tafels, de hoogte van de terrasschotten en de diameter van de parasols.’

Algemeen belang

Volgens Klein worden het ‘maatgesneden onderhandelingen’, maar hij denkt eveneens aan discussies over meer algemene zaken. Als voorbeelden haalt de krant dan aan: terrasverwarming, inrichtingseisen en de overgangsregeling. De voorzitter – die in het dagelijks leven muziekcafé De Cactus bestiert – denkt er overigens wel uit te komen met de gemeente. ‘Daar ben ik redelijk optimistisch over.’

Meer over de horeca-vete in Hengelo:

Reageer op dit artikel