nieuws

Hygiënetopper Restaurant Wah Sing stopt

Restaurant

Het Chinese restaurant Wah Sing in Tilburg stopt. Het restaurant, vorig jaar nog tweede in de ranglijst van meest hygiënische Chinese restaurants van Nederland van de Consumentenbond, is sinds zondag gesloten.

Hygiënetopper Restaurant Wah Sing stopt

De eigenaren stoppen na 34 jaar met hun zaak. Het pand in Tilburg heeft al een nieuwe bestemming: er komt een kantoor van de ING bank.

De Consumentengids publiceerde vorig jaar een ranglijst met de meest hygiënische restaurants van Nederland, gebaseerd op een test. Daarbij zijn drie onderdelen – babi pangang, saté en rijst/bami – beoordeeld op kiemgetal, enterobacteriën en Bacillus cereus. Wah Sing van de Chinese familie Mak scoorde een 9,1 bij de tests, een tiende minder dan winnaar De Lange Muur uit Zwolle.

De familie Mak opent in de loop der jaren meerdere restaurants: 1977 Wah Sing in Tilburg, Po Sing (1981-1991) in Oisterwijk, Peking am Dom (1983) in Keulen, Four Regions Richmond (1992) en Four Regions County Hall (1998-2007) in Londen.

Reageer op dit artikel