nieuws

Illegalen onder trottoirtegels in restaurant

Restaurant

De politie heeft in een restaurant in het Limburgse Echt twee illegale Chinezen gevonden. De Chinezen zaten verstopt onder de trottoirtegels op de binnenplaats van het restaurant. Ze werden ontdekt bij een controle.

Illegalen onder trottoirtegels in restaurant

Dat meldt de politie. Volgens de politie zaten de Chinezen, 56 en 21 jaar, onder een luik in een gat van een meter lang, 60 centimeter breed en 1,50 meter diep. Op het luik zaten dezelfde trottoirtegels als op de binnenplaats. Daardoor viel het niet op.

Het luik werd vrijdag bij toeval ontdekt tijdens een gezamenlijke controle van de Arbeidsinspectie, het UWV en de Belastingdienst. De mannen zijn beiden in vreemdelingenbewaring gesteld. De Arbeidsinspectie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar van het restaurant.

Reageer op dit artikel