nieuws

ING: Ruim helft horeca slachtoffer criminaliteit

Restaurant

Volgens onderzoek van van De Zaak in samenwerking met ING Economisch Bureau zijn detailhandel, transport en horeca het meest gevoelige voor criminaliteit. Meer dan de helft (55%) van de horecaondernemers hebben de afgelopen twaalf maanden te maken gehad met criminaliteit.

ING: Ruim helft horeca slachtoffer criminaliteit

Bij ondernemers die met diefstal te maken kregen, werd gemiddeld drie keer in een jaar tijd ingebroken.

Toegenomen

Ruim zestig procent van de ondernemers vindt dat de criminaliteit in een jaar tijd is toegenomen, terwijl een derde denkt dat het gelijk is gebleven. De ondervraagde ondernemers – ongeveer 500 in getal uit verschillende branches – zijn niet tevreden over de inspanningen van de overheid om criminaliteit tegen te gaan.

Rapport: 5,2

De bevraagde ondernemers geven de overheid een schamele 5,2 voor criminaliteitspreventie. In het zuiden van Nederland zijn de mensen het meest negatief. Daar duikt het cijfer volgens ING zelfs onder de 5. Er zijn daar ook meer ondernemers slachtoffer van criminaliteit en de schade is er hoger. Ondernemers in het zuiden scoren tegelijkertijd het slechtst als het gaat om beveiliging van het pand en op cameratoezicht. Ook in Oost-Nederland is relatief veel criminaliteit, terwijl het Noorden een lager cijfer heeft.

Reageer op dit artikel